Durata de livrare: 1
• Substanță activă: dodine 400 g/l
• Formulare: suspensie concentrată (SC)
• Certificat de omologare nr: 2154 din 11.10.2002
Măr
Boli combătute: Rapăn (Venturia inaequalis)
Doză: 20 ml/15 litri apă/100 mp
Timp de pauză: 60 zile
Piersic
Boli combătute: Bășicarea frunzelor (Taphrina spp)
Doză: 20 ml/10 litri apă/100 mp
Timp de pauză: 75 zile
Prun
Boli combătute: Pătarea roșie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum)
Doză: 20 ml/15 litri apă/100 mp
Timp de pauză: 60 zile
Syllit 400 SC asigură o deosebită protecție pentru culturile menționate. Syllit 400 SC este recomandat pentru tratamentul preventiv dar și pentru cel curativ.
Pentru tratamentul preventiv se recomandă aplicarea produsului primăvara înainte de înflorit și/sau după înflorit. În perioada de vegetație produsul se poate folosi pentru stoparea și eliminarea infecțiilor apărute. Pentru efect curativ maxim, produsul trebuie aplicat în maxim 48 de ore de la apariția infecției.
Pentru măr: Syllit 400 SC este recomandat pentru primele 2 tratamente împotriva rapănului. Primul tratament se aplică la începutul dezmuguritului iar al 2-lea tratament, la interval de 7 zile.
Pentru piersic: Syllit 400 SC este folosit pentru combaterea basicarii frunzelor. Se aplică toamna târziu când 80% din frunze sunt căzute și primăvara la începutul infrunzirii. Un alt tratament se va aplica în perioada cuprinsă între stadiul de boboc floral până la căderea petalelor.
Pentru prun: Syllit 400 SC este folosit ca tratament pentru prevenirea pătării roșii a frunzelor. Se recomandă aplicarea la căderea petalelor, în perioada de dezvoltare a fructelor dacă există presiune de infecție sau imediat după recoltare.
Produsul este complet solubil in apa si compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare de uz curent. Inainte de amestec, consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test.
Avantaje
• Fungicid cu efect preventiv excelent și curativ de lungă durată, antisporulant și antigerminativ
• Penetrează rapid frunzele, fiind rezistent la ploile ce pot surveni după efectuarea tratamentului
• Pentru tratamentul preventiv se recomandă aplicarea produsului primăvara inainte de înflorit și/sau după înflorit
• În perioada de vegetație produsul se poate folosi pentru stoparea și eliminarea infecțiilor apărute
• Pentru efect curativ maxim, produsul trebuie aplicat în maxim 48 de ore de la apariția infecției
Se va evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii sau cu pielea. În timpul lucrului se va purta obligatoriu echipamentul de protecție adecvat. Nu se bea, nu se mănâncă și nu se fumează în timpul lucrului cu produsul. După terminarea lucrului se vor spăla mâinile și fața cu multă apă și săpun fără a freca.
Măsuri de prim ajutor
În caz de contact cu pielea: se scoate imediat persoana intoxicată la aer, se scoate îmbrăcămintea contaminată; se spală tegumentele cu multă apă și săpun. Dacă apare iritarea pielii se va cere sfatul medicului.
În caz de contact cu ochii: se recomandă clătirea lor cu apă curată timp de mai multe minute. Scoateți lentilele de contact dacă e cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți. Dacă iritarea persistă se va cere sfatul medicului.
În caz de ingestie: se recomandă clătirea gurii cu multă apă (doar dacă persoană este conștientă). Nu se induce voma. Se cere urgent ajutor medical.
În caz de inhalare: se scoate persoana intoxicată la aer curat. Dacă dificultatea respiratorie persistă se cere ajutor medical.
Produsul nu este inflamabil, cu toate acestea nu se va fuma în apropiere. În caz de incendiu se folosesc spuma, substanțe chimice uscate sau apă sub formă de spray. La stingerea incendiilor se utilizează echipament de protecție și echipament pentru filtrarea aerului.
Măsuri de protecția mediului
Se va preveni prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafață. Nu se aplică produsul pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă. Pentru evitarea contaminării apei, produsul trebuie aplicat conform zonelor de protecție prevăzute de legislația în vigoare, la o distanță de minim 15 m de suprafețele acvatice. Este interzisă depozitarea produsului în locuri în care există pericolul de contaminare a surselor de apă, alimente, furaje, semințe.
Eliminarea resturilor de produs și a ambalajelor goale
Resturile de produs rămas neutilizat se păstrează în ambalajele originale, în încăperi destinate în exclusivitate depozitării produselor fitosanitare, conform instrucțiunilor de depozitare. Ambalajele goale, clatite de 3 ori cu apă, se predau și se colectează gratuit în vederea eliminării, la cel mai apropiat punct de colectare SCAPA fiind interzisă utilizarea în alte scopuri.
Produsul se depozitează în locuri uscate, bine ventilate, în ambalajul original sigilat, ferit de acțiunea razelor solare și a căldurii. Transportul se efectuează ferit de intemperii şi căldură. Pe timpul manipulării, transportului şi depozitării se iau toate măsurile de protecţie a muncii, PSI.