Crinul Chocolate Event este o plantă perenă, de gradină, cu o rezistență medie la frigul iernii. Altfel spus, bulbii de crini nu trebuie scoși din pământ toamna, înainte de îngheț.
Crinul face parte din categoria plantelor tradiționale românești, fiind prezentă în grădini de peste 100 de ani. Pentru a înflori bogat trebuie să stea în zonele însorite sau semiumbrite. Nu vor înflori complet în zonele umbrite.
Bulbul de Crin Chocolate Event va crea o tijă cu flori în primul an, iar în anii următori se va înmulți ajungând la 7 - 8 tije cu flori maro ciocolatii, foarte pestrițe.
Crinul Chocolate Event se potrivește perfect în stratul de flori împreună cu alte plante, se pretează chiar și pentru flori tăiate.
Plantați bulbii de Crin Chocolate Event toamna, la o adâncime de 12-15 cm pentru că bulbii de crin pot fi destul de mari.
În funcție de vreme, crinii vor înflori în perioada iunie - august.
Caracteristicile Crinului Chocolate Event pot varia în funcție de expunerea la soare, de perioada în care a fost plantat, de nivelul de umiditate, fertilizanți, tipul solului, lucrări de întreținere efectuate, dăunători, și alți factori. De aceea, rezultatele obținute pot să difere față de pozele prezentate și caracteristicile descrise.