Durata de livrare: 1
Cartofi mov de samanta Vitelotte Noir - Adauga culoare mancarii tale! Cartofi mov care isi pastreaza culoarea dupa gatire, cu gust delicios, aroma de nuca si miros de castane. Tuberculii sunt mici spre mijlocii cu forma alungita si textura denivelata. Pentru salate, prajit, piureu, gratinati.
Cartofii mov de samanta Vitelotte Noir sunt un soi frantuzesc cu originea in Peru si introdusi in Franta in secolul 19.
Este o alternativa de incercat pentru cei care cauta o optiune de mancare sanatoasa: au un continut foarte scazut de zahar si sare, nu contin gluten si grasimi si au un continut mai scazut in amidon fata de varietatile clasice de cartof. In plus, culoarea mov este data de continutului ridicat de antocianine, compusi cu actiune puternic antioxidanta, ceea ce ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel ateroscleroza, aparitia diferitelor forme de cancer, dementa si favorizand o longevitate crescuta..
Tuberculii au forma alungita, cilindrica, zvelta, cu cocoloase neregulate. Coaja variaza de la violet inchis pana la albastru-violet intens. Are ochi adanci, ceea ce ii confera o textura denivelata. Pulpa este neteda, ferma si densa, cu o nuanta de violet intens.
La gatire, Cartofii mov de samanta Vitelotte Noir isi pastreaza nuanta vibranta, oferind o pulpa uscata, fainoasa. Este o varietate versatila, putand fi consumata in diferite forme: salata, cartofi prajiti, pireu, gratinati.
Cartofii mov de samanta se cultiva la fel ca si cartofii obisnuiti.
Plantare: martie - aprilie
Sol: soiuri nisipoase, bine afanate, cu pH-ul de 5 - 6
Densitatea de semanare pentru cartof mov: 20-25 cm intre tuberculi si 60-70 cm intre randuri
Rata de semanare la hectar: 2-3 tone Cartofi mov de samanta Vitelotte Noir
Cartofii mov de samanta rezista la numeroase boli (ex: mana), insa tratamentele pentru combaterea Candacului de Colorado nu trebuie sa lipseasca nici din aceasta cultura de cartofi.