Durata de livrare: 1
Busuiocul Genovese este o varietate de plante aromatice populare. Este folosit în mod obișnuit în bucătăria italiană ca condiment cu multe proprietăți medicinale. Tulpinile goale, unghiulare, sunt acoperite cu frunze mari, ovate, verzi, strălucitoare. Tulpinile se ramifică deasupra solului și dau plantelor un aspect stufos. Cresc între 50 și 60 cm înălțime și se potrivesc perfect în cele mai mici grădini și grădini de casă. De asemenea, vor prospera în cultivarea pe tot parcursul anului pe pervazurile luminate puternic.
Busuiocul genovez crește cel mai bine în soluri bine cultivate, umede, care conțin o mulțime de nutrienți. Este nevoie de un loc cald, protejat, care totuși nu este expus la soare arzător. Udă-l moderat în perioadele de secetă. Reacționează bine la fertilizarea cu compost, dar nu tolerează gunoiul de grajd proaspăt.
Semănați semințele în recipiente sau pe un pat de semințe în martie și aprilie. Semănați pe locul țintă puțin mai târziu, în mai, după ultimul îngheț. Semănați superficial datorită dimensiunii minuscule a semințelor. Lăstarii vizibili apar după 8 până la 14 zile. Îndepărtați răsadurile după ce ajung la 15 cm. De asemenea, se recomandă acoperirea, deoarece acest tratament stimulează creșterea plantelor și le ajută să dezvolte un sistem radicular mai puternic. Transferați răsadurile pe paturile din grădină atunci când temperatura minimă este peste 5 ° C. Tufișurile ar trebui să crească între 30 și 45 cm. Cultivarea busuiocului Genovese acasă necesită cel puțin 5 ore de acces zilnic la lumina soarelui.
Un pachet conține 1 gram de semințe de busuioc verde genovez. Informațiile de bază despre plante, sfaturile de creștere și data scadenței pot fi găsite pe spatele ambalajului.