Requiem Prime, insecticid și acaricid cu aplicare foliară pentru combaterea acarienilor, tripșilor și musculițelor în spații protejate, la Legume, Plante ornamentale și Căpșuni.
• Substanță activă: 152,3 g/l amestec de terpenoide QRD 460
• IMPORTANT: produs ORIGINAL Bayer !!!
• Depozit controlat termic
• Mod de ambalare: 12 buc/bax
• Ambalaj: 1 Litru
Durata de livrare: 1
• Substanță activă: 152,3 g/L amestec de terpenoide QRD 460
• Formulare: concentrat emulsionabil (EC)
• Număr certificat omologare: 520PC/12.07.2019
Cucurbitacee (Castraveți, Pepeni, Dovlecei) și solanacee (Tomate, Ardei, Pătlăgele vinete) cultivate în spații protejate
Organism tinta: Musculița albă de seră, Musculița tutunului, Tripsul californian, Acarianul roșu comun
Doza: 0,65% (5 - 10 L/ha funcție de înălțimea culturii)
Plante ornamentale cultivate în spații protejate la ghiveci, pentru flori tăiate sau culturi forțate
Organism tinta: Musculița albă de seră, Musculița tutunului, Tripsul californian, Acarianul roșu comun
Doza: 0,65% (10 L/ha)
Căpșuni în spații protejate
Organism tinta: Tripsul californian
Doza: 0,65% (7,8 L/ha)
Substanța activă (amestec de terpenoizi QRD 460) a produsului Requiem Prime are la bază un extract natural din plantele speciei Chenopodium ambrosioides.
Unele plante secretă în mod natural o varietate de alcooli, terpeni și compuși aromatici, care împiedică dăunătorii să se hrănească şi pot avea efect toxic direct asupra lor sau pot fi implicate în atragerea unor prădători sau paraziți naturali. Chenopodium ambrosioides este una dintre ele.
De asemenea, pot fi folosite de către plante pentru a atrage polenizatorii, a proteja plantele de boli sau pot fi utilizate ca mod de comunicare între plante. Toate aceste aspecte au determinat identificarea celor trei terpenoizide drept candidați ca produse biologice pentru controlul dăunătorilor.
Solanacee (Tomate, Ardei, Pătlăgele vinete) și cucurbitacee (Castraveți, Dovlecei, Pepeni galbeni) cultivate în spații protejate: se utilizează la doza de 0,65% (de la 5l/ha/750 l apă pentru înălțimea culturii de până la 1 m până la 10 l/ha/1500 la apă pentru înălțimea culturii mai mare de 1 m). Se pot aplica maxim 15 tratamente pe sezon, de la formarea celei de a doua frunze (BBCH 12) până la coacerea fructelor (BBCH 89). Volum de soluţie: 750-1500 l/ha.
Plante ornamentale cultivate în spații protejate la ghiveci, pentru flori tăiate sau culturi forțate: Doza 0,65% (10 l/ha). Se pot aplica maxim 15 tratamente pe sezon, de la formarea celei de a doua frunze (BBCH 12) până aproape de încheierea ciclului de viață a plantei (BBCH 89). Volumul de soluţie: 500 - 1500 l/ha.
Căpșuni în spații protejate: 0,65% (7,8 l/ha). Se pot aplica maxim 15 tratamente pe sezon, de la formarea celei de a doua frunze (BBCH 12) până la cea de a doua recoltare (BBCH 89). Volumul de soluţie: 200 - 1200 l/ha.
Timp de pauză: nu se aplică pentru culturile menționate (0 zile).
Indicaţii generale: Se va ieşi din zona periculoasă. Scoateţi imediat hainele contaminate şi depozitaţi-le în siguranţă. Aşezaţi şi transportaţi victima într-o poziţie laterală stabilă.
• Inhalare: Se va ieşi la aer curat. Se va culca persoana respectivă şi se va ţine la căldură. Se va anunţa imediat un medic sau spitalul de urgenţă.
• Contactul cu pielea: Spălaţi cu multă apă şi săpun sau, dacă este disponibil cu polietilenglicol 400 şi clătiţi apoi cu apă. Dacă simptomele persistă se va chema un medic.
• Contactul cu ochii: Se va clăti imediat şi din abundenţă cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puţin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă există, după primele 5 minute şi continuaţi sa clătiţi cu apă. Se va anunţa imediat un medic sau spitalul de urgenţă.
• Ingerare: NU se va induce stare de vomă. Se va anunţa imediat un medic sau spitalul de urgenţă. Nu se vor provoca vărsături: conţine produse distilate din petrol şi/sau solvenţi aromatici. Risc de intrare a produsului în plămâni în timpul vomitării după ingerare. Pentru ca produsul să nu ajungă în căile respiratorii, se așează victima în poziție stabilă, pe o parte.
Simptome: Daca au fost înghiţite cantităţi mari de produs, pot sa apară următoarele simptome:
• Dureri de cap, ameţeală, somnolenţă
• Ingerarea poate provoca iritaţia aparatului digestiv, ameţeală, stări de vomă şi diaree
• Aspirarea poate provoca edem pulmonar sau pneumonie
• Inhalarea poate provoca următoarele simptome: tuse, insuficienţă respiratorie, cianoză, febră
Simptomele şi riscurile sunt aferente solventului.
Riscuri: Conţine hidrocarburi solvent. Poate prezenta pericol de pneumonii, în caz de aspiraţie.
Tratament: Tratamentul iniţial trebuie să fie simptomatic. In cazul ingestiei unei cantitati importante de produs, lavajul gastric se va aplica NUMAI in intervalul primelor doua ore de la ingestie. In toate cazurile se recomanda administrarea de carbune activ si sulfat de sodiu. Nu se cunoaşte un antidot specific.