Durata de livrare: 1
DATE TEHNICE INSECTICID MOVENTO 100 SC
• Substanta activa: spirotetramat 100 g/litru
• Formulare: suspensie concentrata (SC)
• Numar certificat omologare: 2850/27.11.2009
OMOLOGARI INSECTICID MOVENTO 100 SC
MAR
Daunatori combatuti: Paduchele lanos, Afide, Tantarasul frunzelor, Paduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha
PAR
Daunatori combatuti: Purici meliferi, Afide, Tantarasul frunzelor, Paduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha
PRUN
Daunatori combatuti: Viespea samburelui de prun, Paduchele cenusiu, Paduchele testos al prunului
Doza: 1,875 litri/ha
CAIS, PIERSIC
Daunatori combatuti: Paduchele verde, Paduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha
CIRES
Daunatori combatuti: Paduchele negru al ciresului , Paduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha
VITA DE VIE
Daunatori combatuti: Paduchele testos
Doza: 0,75 litri/ha
VARZA
Daunatori combatuti: Musculita alba, Paduchele cenusiu al verzei, Paduchele verde, Afide
Doza: 0,75 litri/ha
CAPSUNI
Daunatori combatuti: Afide, Acarieni, Musculita alba
Doza: 1 litri/ha
CEAPA, USTUROI, CEAPA ESALONATA
Daunatori combatuti: Tripsi
Doza: 0,75 litri/ha
SALATA
Daunatori combatuti: Afide
Doza: 0,75 litri/ha
HAMEI
Daunatori combatuti: Paduchele verde al hameiului
Doza: 1,5 litri/ha
SOIA
Daunatori combatuti: Paianjenul rosu comun (Tetranycus urticae)
Doza: 0,75 litri/ha
MOD DE ACTIUNE INSECTICID MOVENTO 100 SC
Movento 100 SC contine substanta activa spirotetramat, din grupa chimica ketoenoli, care are ca mod de actiune, inhibarea biosintezei lipidelor. Efectul este lent. Actiunea insecticida puternica se manifesta cu precadere asupra stadiilor imature larvare in momentul hranirii lor si in stadiul de nimfa la cateva zile dupa aparitie. Produsul prezinta sistemicitate totala ascendenta si descendenta si o lunga activitate reziduala in plante.
Aceasta caracteristica deosebita permite combaterea insectelor localizate in cele mai diverse locuri pe planta, inclusiv pe radacini, lastari si frunzele noi, aparute dupa aplicare.
Movento 100 SC afecteaza puternic functia reproductiva a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor si fertilitatea oualor, reducand semnificativ nivelul populatiei daunatorilor. Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare, nu aplicati pe plante in timpul infloriri
MOD DE UTILIZARE INSECTICID MOVENTO 100 SC
Mar: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile. Paduchele din San-José: in conditii normale se aplica la inceputul migrarii larvelor de sub scutul matern (2 zile), iar in conditii de seceta cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile).
Par: max. 2 tratamente pe sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Faza optima pentru primul tratament este dupa inflorit, cand daunatorul se afla in stadiile de ou galben-portocaliu pana la maxim L1 (larva de varsta I-a). Timp de pauza: 21 zile.
Prun: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Pentru viespea samburelui de prun momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si a doua cadere fiziologica a fructelor, iar pentru combaterea paduchilor momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile.
Cais, piersic: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile.
Cires: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile.
Vita de vie: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Momentul aplicarii: de la sfarsitul infloritului pana cand fructele incep sa se coloreze.
Varza: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile, intre faza de a doua frunza pe deplin formata pana la formarea completa a capatanii. Se recomanda aplicarea impreuna cu un aditiv. Timp de pauza: 3 zile.
Capsuni in camp si spatii protejate: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre a treia frunza pe deplin formata pana la alungirea inflorescentei. Timp de pauza: nu se aplica.
Ceapa, usturoi, ceapa esalota: max. 4 aplicari/sezon la 7 zile intre tratamente. Momentul aplicarii: de la a 5-a frunza vizibila pana la uscarea frunzelor. Timp de pauza: 7 zile.
Salata: max. 2 tratamente/sezon, intre a cincea frunza pe deplin formata pana la formarea completa a frunzelor, la 14 zile intre tratamente. Timp de pauza: 7 zile.
Hamei: o aplicare pe sezon, de la faza de lastari ajunsi la 10% din inaltimea firului de varf pana la conuri dezvoltate la jumatate din dimensiunea finala, cu toate conurile vizibile, moi si stigmatele inca prezente. Timp de pauza: 14 zile.
Soia: se recomanda efectuarea unui tratament pe sezon, la avertizare, de obicei în faza de formare a boabelor.