Inecticid Faster 10 CE 100ML

nou
18,00 Lei
FASTER 10 CE, insecticid cu un spectru larg de actiune in combaterea unor daunatori ai plantelor de cultura, ornamentale si in silvicultura.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: MP000168 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Date tehnice Insecticid FASTER 10 CE


• Substanta activa: cipermetrina 100 g/l

• Formulare: concentrat emulsionabil (CE)
• Numar certificat omologare: 2006/16.12.2002Omologari Insecticid FASTER 10 CE


Grau
Daunatori combatuti: Plosnita cerealelor (Eurygaster integriceps), Viermele rosu al paiului (Haplodiplosis marginata)
Doza: 150 ml/ha

Cereale paioase 
Daunatori combatuti: Gandacul ovazului (Lema melanopa)
Doza: 100 ml/ha


Porumb
Daunatori combatuti: Viermele vestic al porumbului (Diabrotica virgifera virgifera) – pentru combaterea adultilor
Doza: 150 ml/ha

Porumb, soia, lucerna
Daunatori combatuti: Lacuste si cosasi (Dociastaurus marocannus, Calliptamus italicus, Tetigonia caudata, Locusta migratoria)
Doza: 200 ml/ha - porumb, 100 ml/ha - soia si lucerna

Rapita
Daunatori combatuti: Viespea rapitei (Athalia rosae)
Doza: 200 ml/ha

Vita de vie
Daunatori combatuti: Molia strugurilor (Lobesia botrana)
Doza: 200 ml/ha

Mar
Daunatori combatuti: Minierul marmorat al marului (Phyllonorichter blancardella), Minierul circular (Leucoptera scitella), Viermele marului (Cydia pomonella)
Doza: 0,025% (375ml in 1.500 litri apa)

Prun
Daunatori combatuti: Viespea semintelor de prun (Eurytoma schreineri), Viespea prunelor (Hoplocampa spp.), Viermele prunelor (Cydia funebrana)
Doza: 0,025% (250 ml in 1.000 litri apa)

Tomate camp
Daunatori combatuti: Paduchele solanaceelor (Macrosiphon euphorbiae)
Doza: 0,020% (200 ml in 1.000 litri apa)

Ardei
Daunatori combatuti: Paduchele verde (Myzus persicae)
Doza: 0,030% (300 ml in 1.000 litri apa)

Castraveti
Daunatori combatuti: Paduchele castravetilor (Cerosipha gossypii)
Doza: 0,030% (300 ml in 1.000 litri apa)

Ceapa
Daunatori combatuti: Tripsul tutunului (Thrips tabaci)
Doza: 0,030% (300 ml in 1.000 litri apa)

Varza
Daunatori combatuti: Molia verzei (Plutella maculipenis), Puricele verzei (Phyllotreta atra), Buha verzei (Mamestra brasicae), Paduchele cenuşiu (Brevicoryne brassicae)
Doza: 0,030% (300ml in 1.000 litri apa)

Plante ornamentele
Daunatori combatuti: Paduchele trandafirului (Macrosiphum rosae), Cicada trandafirului (Typhlocyba rosae), Tripsul (Thrips sp.)
Doza: 0,030% (300 ml in 1.000 litri apa)

Arbori
Daunatori combatuti: Omida paroasa a dudului (Hyphantria cunea)
Doza: 0,020% (200 ml in 1.000 litri de apa)

 

Mod de actiune Insecticid FASTER 10 CE


Faster este un insecticid cu un mod de actiune prin contact si prin ingestie. La doze foarte mici actioneaza rapid asupra sistemului nervos al insectelor, avand un spectru larg de actiune asupra unei diversitati de specii de lepidoptere, coleoptere, diptere, hemiptere si altele, cu potenţial mare de daunare in culturile de camp, in legumicultura, pomicultura, viticultura si silvicultura. Are o buna actiune reziduala pe plantele tratate, cu efect inhibitor asupra hranirii insectelor fitofage.

 

  • Mod de utilizare Insecticid FASTER 10 CE


Produsul se aplica cu mijloace de stropit terestre, la temperaturi moderate, sub 25°C, in conditii de calm atmosferic, pentru evitarea deplasarii aerosolilor formati, care pot produce efecte toxice la distanta asupra albinelor. Tratamentele se fac la avertizari sau, in lipsa acestora, se fac preventiv, in momentele si in conditiile cunoscute, precizate in tehnologiile agricole si silvice ca fiind favorabile aparitiei/atacului diferitilor daunatori specifici.

Daca din diferite motive se intrerupe tratamentul, solutia ramasa poate fi folosita in continuare si dupa 1 – 2 zile, numai daca pH-ul apei folosite este neutru spre acid. Dupa golirea de produs, ambalajele se clatesc bine cu apa (de 3 ori), care se adauga in rezervorul cu solutia de stropit, fiind interzisa aruncarea pe sol sau in apele de suprafata.


Timp de pauza

Este de minim 7 zile la tomate, ardei, castraveti, ceapa si de minim 14 zile la varza, struguri si fructe.


Compatibilitate

Produsul este compatibil cu fungicidele omologate pentru tratamente in vegetatie, cu exceptia celor alcaline, cum este zeama bordeleza. FASTER 10 CE este compatibil cu fertilizantii foliari avand un pH neutru sau acid.


Masuri de igiena, protectia muncii si prim ajutor


In timpul manipularii si aplicarii tratamentelor se va purta echipamentul de protectie corespunzator, nu se fumeaza, nu se mananca si nu se consuma bauturi alcoolice. Deoarece poate provoca o iritare grava a ochilor, iritarea pielii si a cailor respiratorii, se va evita contactul cu ochii si cu pielea, precum ai inhalarea aerosolilor care se formeaza in timpul stropirilor.


In caz de contaminare a ochilor se spala imediat cu apa curata şi daca apare o iritare care persista, se apeleaza fara intarziere la un serviciu medical. In caz de contaminare a pielii se spala cu apa si sapun, iar in caz de inhalare, persoana afectata este scoasa din zona de expunere. Imbracamintea de protectie contaminata sau deteriorata se schimba.

Deoarece in caz de inghitire este nociv, sau in situatiile in care apar manifestari ce pot sa fie puse pe seama inhalarii sau contactului cu acest produs, se va apela fara intarziere la un serviciu medical. Nu se induce stare de voma, se clateste gura si se apeleaza fara intarziere la un serviciu medical. Nu se administreaza nimic pe cale orala unei persoane inconstiente.

A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate si in zonele de acces ale animalelor.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!