CYPERGUARD 25EC 1L

nou
160,00 Lei
CYPERGUARD 25 EC, insecticid piretroid, utilizat in culturile de Vita de vie, Cartof, Grau, Piersic, Rapita, Vinete, Tomate, Mar.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: MP000130 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Date tehnice Insecticid CYPERGUARD 25 EC


• Substanta activa: cipermetrina 250 g/l

• Formulare: concentrat emulsionabil

• Numar certificat omologare: 1706/13.07.1995

Omologari Insecticid CYPERGUARD 25 EC


Vita de vie

Daunatori: Molia vitei de vie (Lobesia botrana)

Doza: 0,02% (0,2 l/ha)
 

Cartof

Daunatori: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata)

Doza: 0,08 l/ha
 

Grau

Daunatori: Plosnita cerealelor (Eurygaster integriceps)

Doza: 0,06 l/ha
 

Piersic

Daunatori: Molia vargata a fructelor (Anarsia lineatella), Paduchele verde (Myzus persicae)

Doza: 0,02%
 

Rapita

Daunatori: Gandacul lucios al rapitei (Meligethes aeneus)

Doza: 0,1 l/ha
 

Vinete

Daunatori: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), Paduchele solanaceelor (Macrosiphon euphorbiae)

Doza: 0,008%
 

Tomate

Daunatori: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), Paduchele solanaceelor (Macrosiphon euphorbiae)

Doza: 0,008%
 

Mar

Daunatori: Paduchele verde al marului (Aphis pomi)

Doza: 0,02%Mod de actiune Insecticid CYPERGUARD 25 EC


CYPERGUARD 25 EC, insecticid piretroid, pe baza de cipermetrin utilizat in culturile de carnp si horticole. Actioneaza prin contact si ingestie asupra larvelor si adultilor.

Mod de utilizare Insecticid CYPERGUARD 25 EC


Momentul aplicarii

Se vor aplica tratamente la avertizare, la aparitia adultilor si a larvelor sau la depasirea pragului econornic de daunare functie de daunator. Volumul de apa utilizat este corespunzator fiecarei culturi. Timp de pauza: 14 zile.
 

Nota: Se impune respectarea masurilor de protectie fata de albine si zoofagi. Sa fie atentionati crescatorii de albine in perioada efectuarii tratamentelor.


Pregatirea solutiei

Se umple cu apa pana la jumatate rezervorul masinii de tratat, apoi se adauga cantitatea calculata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Pe timpul umplerii si aplicarii se va agita bine solutia de stropit.


Tehnica de aplicare

Se vor folosi echipamente pentru aplicarea insecticidelor utilizate mod obisnuit la culturile respective. Se va utiliza volumul de apa recomandat la hectar.

Masuri de igiena si protectia muncii


In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Spalati mainile inaintea pauzelor si dupa munca. Pastrati separat hainele si materiile prime. Tineti la distanta de hrana si bauturi. Asigurati facilitatea de spalare la locul de munca. Evitati contactul cu pielea si ochii. Este interzis consumul de alimente, bauturi, precum si fumatul in timpul utilizarii produsului.

Masuri de prim ajutor


Nu induceti voma si nu administrati nimic pe cale orala daca persoana este lesinata sau are convulsii. Poate provoca somnolenta sau ameteala. Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranta a produsului trebuie prezentate medicului.

Dupa inhalare: pacientul trebuie transportat intr-un loc bine aerisit si mentinut in stare de repaus intr-o pozitie confortabila pentru respiratie. In caz ca apar dificultati de respiratie administrati oxigen, in caz de respiratie neregulata sau oprirea respiratiei se va folosi respiratie artificiala. La aparitia de simptome sau indoieli, cereti sfatul medicului.
Dupa ingerare: daca pacientul este constient clatiti gura cu multa apa. Nu induceti voma. Mentineti victima in stare de repaus. Trebuie chemat imediat medicul.

Dupa contactul cu pielea: dezbracati imediat imbracamintea murdara imbibata si spalati imediat cu multa apa si sapun clatind din abundenta. Consultati un medic daca iritatia evolueaza.
Dupa contactul cu ochii: este necesara spalarea ochilor cu apa curenta timp de cateva minute, tinand pleoapele complet deschise si apoi daca iritarea ochilor persista trebuie consultat medicul.

Masuri de protectia mediului


Pentru evitarea contaminarii apei se va pastra o zona tampon de 50 m la pomi fructiferi, 30 m la vita de vie si de 15 m la alte culturi. Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cele recomandate. Nu descarcati pe solfin subsol. Nu goliti in canale de curgere/ape de suprafata/ape subterane. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!