Roundup Energy 500ML

nou
55,00 Lei
Este un erbicid total cu actiune sistemica rezultand astfel o translocare imediata in radacinile plantei, in rizomi si stoloni, avand loc astfel distrugerea plantelor imediat si complet
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: MP000236 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Este un erbicid total cu actiune sistemica rezultand astfel o translocare imediata in radacinile plantei, in rizomi si stoloni, avand loc astfel distrugerea plantelor imediat si complet. Efectul erbicidului se observa in prima faza atunci cand frunzele buruienilor incep sa se ofileasca si apoi se ingalbenesc.
Substanta activa a erbicidului: 450 g/l glifosat acid.
Diferenta dintre Roundup Energy si Roundup Classic Pro o reprezinta concentratia marita a substantei active(450 g/ l glifosat acid), surfactantul contine 90 g/l intr-o noua familie de agenti activi de suprafata anume eteramina bl-0820231.
Dozajul este de 2-2,4 litri/ha, iar volumul de apa folosit pentru un ha este cuprins intre 70 si 150 l/ha.
Datorita noii tehnologii inovative TRANSORB realizata de producatorul erbicidului Roundup Energy detine caracteristici imbunatatite in comparatie cu Roundup Classic Pro si anume:
->se poate aplica in conditii extreme de temperatura, temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade Celsius maximum.
->se pulverizeaza uniform pe toata suprafata foliara
->glifosatul trece mai rapid prin stomate inainte de uscarea picaturii
->reducerea intervalului de cules la doar o zi dupa o aplicare
->este eficient chiar si diluat cu apa al carui pH este necunoscut 
Erbicidul combate atat buruieni monocotiledonate cat si dicotiledonate anuale si perene incluzand si costreiul din rizomi.
Acesta se poate utiliza in diferite faze:
Preplantare primavara- se recomanda in special pentru culturile de floarea-soarelui si porumb, avantajul fiind ca Roundup Energy confera solutia optima in combaterea buruienilor rasarite, iar daca acesta se combina cu Guardian poate asigura si o combatere a semintelor. In timpul desprimavararii, pe aratura fie ea de vara sau toamna se efectueaza lucrari cu discul sau combinatorul cat de devreme posibil, pentru ca apoi sa se poata aplica Roundup Energy la un interval de 1-5 zile inainte de semanare, acest interval diferind in functie de tipul de buruiana vizata.
Avantajul utilizarii acestui ierbicid este ca ajuta la reducerea intervalului cultivarii solului la o zi de la aplicarea erbicidului pentru buruienile anuale si un interval de 5 zile pentru cele perene oferind astfel o buna flexibilitate semanatului. Erbicidatul se poate efectua si dupa semanare, insa conditia este sa se efectueze in primele 2-3 zile de la semanare. Cantitatea de apa per hectar este cuprinsa intre 200 si 250 de litri.
Desicarea cerealelor- se recomanda a se folosi Roundup Energy atunci cand umiditatea boabelor este sub 28% astfel incat asimilarea substantei in bob sa nu fie afectata. Erbicidarea in aceasta faza prezinta mai multe avantaje, respectiv:
-se asigura uscarea uniforma a culturii
-prezinta o mai buna rezistenta la scuturare
-se usureaza procesul de recoltare, si, totodata combate si buruienile existente
Pentru realizarea tratamentului in aceasta faza se recomanda a se utiliza o cantitate de 2,4 litri/ha de Roundup Energy, iar volumul de apa sa fie cuprins intre 150 si 300 de litri pe ha. Erbicidul se poate aplica si la temperaturi mai ridicate de 30 de grade Celsius. Erbicidul Roundup Energy NU se recomanda pentru loturile semincere!
Miristile de cereale-se recomanda utilizarea erbicidului pentru combaterea buruienilor si a samulastrei aplicarea acestuia putandu-se efectua dupa un interval de 2-3 saptamani de la recoltare, atunci cand buruienile au talia de 20-30 de centimetri inaltime, iar masa vegetativa a buruienii este suficient dezvoltata pentru a putea transloca o cantitate semnificativa de erbicid. Cantitatea de apa recomanda este cuprinsa intre 150 si 250 de litri pe ha.
Preplantare toamna-se recomanda in special pentru cultura de rapita cat si a cerealelor paioase de toamna avantajul fiind ca ofera o solutie potrivita pentru ca distruge buruienile rasarite cat si a samulastrei culturii precedente. In cazul utilizarii erbicidului Roundup Energy se recomanda cultivarea dupa o zi de la aplicarea erbicidului pentru buruienile anuale si maximum 5 zile pentru buruienile perene, intervalul de timp fiind influentat si de stadiul vegetativ al buruienilor cat si de volumul foliar. Se recomanda o cantitate de apa cuprinsa intre 150 si 250 litri apa/ha.
Terenurile necultivate-momentul optim de aplicare se considera a fi inainte de inflorirea buruienilor principale, iar erbicidarea terenurilor necultivate se va face cu un dozaj de 4-6 litri de erbicid Roundup Energy diluat in 250-300 de litri de apa.
Pe partile verzi ale plantelor de cultura se aplica erbicidul Roundup Energy doar atunci cand se doreste curatarea in totalitate a terenului!
Plantele tratate: cereale paioase, mar, prun, porumb, vita-de-vie, terenuri necultivate si cai ferate.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!