Gardoprim plus Gold 500SC -5L

nou
280,00 Lei
Gardoprim Plus Gold 500 SC, erbicid selectiv cu doua substante active ce actioneaza impotriva majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: MP000184 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Date tehnice GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC


• Substante active: S-metaclor 312,5 g/l + terbutilazin 187,5 g/l

• Formulare: Suspensie concentrata
• Ambalaj: 1 LitruOmologari GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC


Porumb
Buruieni combatute: Buruieni anuale, exclusiv dicotiledonate rezistente (Sinapsis - Mustar salbatic, Raphanus - Ridiche salbatica, Xanthium - Cornuti)
Doza: 4-5 l/ha (in functie de tipul de sol)
Perioada de utilizare: preemergent (dupa semanat, dar inainte de rasarirea culturii)

Porumb
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale, rezistente la tratamente preemergente (Xanthium - Cornuti, Solanum - Zarna, Sinapsis - Mustar salbatic, Abutilon - Teisor)
Doza: 4-4,5 l/ha (in functie de nivelul de infestare si dominanta buruienilor)
Perioada de utilizare: postemergent timpuriu (porumb 3-4 frunze, buruienile in stadii mici 2 maxim 4 frunzulite)

Floarea-soarelui
Buruieni combatute: Buruieni anuale (exceptie XanthiumSolanumSinapsis)
Doza: 3,5-4 l/ha (in functie de tipul de sol)
Perioada de utilizare: preemergent (dupa semanat, dar inainte de rasarirea culturii)Mod de actiune GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC


Este un erbicid selectiv ce actioneaza impotriva majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale. S-metaclor este preluat, in principal, de buruieni in timpul germinarii semintelor prin coleoptil sau tanara planta.

Prin urmare, buruienile sunt combatute inainte de rasarire, in timpul sau la scurt timp dupa rasarire. Preluarea prin radacini este mai scazuta. Terbutilazin este preluat de buruieni prin radacini si frunze.Mod de utilizare GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC


GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC se foloseste in doza mare pe soluri mai grele sau cu infestare puternica cu buruieni. Eficacitatea optima a tratametului se obtine in conditiile de pregatire cu buruieni. Eficacitatea optima a tratamentului se obtine in conditiile de pregatire buna a patului germinativ, fara bulgari, bine maruntit in primavara, dupa aratura de toamna.
 

GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC se poate aplica la porumb preemergent, dupa semanat, dar inainte de rasarirea culturii. Postemergent timpuriu 3-4 frunze, buruienile in stadii mici 2, maxim frunzulite. La floarea soarelui se aplica preemergent, dupa semanat, dar inainte de rasarirea culturii.Tehnica de aplicare


Pentru aplicarea produsului se recomanda echipamente de stropit pe tractor si vermorele. Nu stropiti daca viteza vantului depaseste 5 m/s. Toate echipamentele de stropit trebuie bine calibrate inainte de folosire. Volum optim pentru echipamentele de stropi pe tractor este de 200-400 l/ha. Folositi duze plate evantai 110°, la o presiune de 1.5-3 bari si o inaltime de 40-50 cm. Pentru vermorele se recomanda duze jet cu un volum de minimum 80 l/ha.
 

Lancea de stropit trebuie tinuta nemiscata. Nu balasanti lancea. Nu se recomanda atomizatoarele rotative. Nu stropiti daca temperatura depaseste 30°C sau daca umiditatea relativa este sub 60%. 
 

Nota: Nu aplicati GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC pe cultura de floarea soarelui rasarita. Se va evita deriva produsului pe culturile invecinate sensibile.

Interval de reintrare: Nu intrati in zonele tratate pana cand solutia de pe suprafata frunzelor nu s-a uscat.Pregatirea solutiei


Echipamentul trebuie sa fie curat si calibrat corespunzator. Se adauga in rezervor jumatate din cantitatea de apa necesara, se porneste sistemul de agitare si se adauga cantitatea masurata de GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC. Se completeaza cu restul de apa. Se mentine sistemul de agitarea in functiune pe toata durata tratamentului.
 

Cand se foloseste in amestec cu un alt produs, se verifica mai intai compatibilitatea cu produsul respectiv, dupa care se va adauga in rezorvor GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC si apoi partenerul de amestec. In cazul in care partenerul de amestec este sub forma de plicuri hidrosolubile, se adauga intai acest produs si apoi GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC.

Cantitatea de solutie folosita este in functie de stadiul de vegetatie. Se va folosi un volum de solutie suficient de mare pentru a asigura o buna acoperire a foliajului cu solutia de stropit, dar se va evita siroirea. Volumul de apa necesar: 200-400 litri apa/ha.

Dupa aplicare sau la sfarsitul zilei se va spala echipamentul de stropire cu apa curata. Apa de spalare ca si restul de solutie ramas se dilueaza in raport cu 1 la 10 cu apa curata si se aplica pe cultura tratata.Compatibilitate


GARDOPRIM PLUS GOLD 500 SC poate fi amestecat in rezervor cu alte erbicide folosite la culturile respective. Acest produs poate fi amestecat si cu fertilizatori. Inainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitati si se va efectua un test pe cultura respectiva.Masuri de igiena si protectia muncii


A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii si pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie, nu se bea, nu se fumeaza si nu se mananca. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun, fara a se freca. A nu se lasa produsul la indemana copiilor sau a altor persoane neautorizate si in zonele de acces a animalelor. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora.

Purtati echipament de protectie si manusi de protectie corespunzatoare din cauciuc nitrilic, grosime: 0,5 mm., timp de penetrare: > 480 minute. Ochelari de protectie adecvati formei fetei. Dupa lucru, curatati bine echipamentul de protectie, spalati tot corpul si schimbati imbracamintea. Spalati imbracamintea contaminata inainte de refolosire.Primul ajutor


Pastrati recipientul produsului, eticheta sau fisa cu date de siguranta. Veti avea nevoie de acestea in cazul apelarii numarlui de urgente Syngenta, contactarii unui centru de informare toxicologica, a unui medic sau daca mergeti pentru tratament.

In caz de contact cu ochii: Clatiti ochii (inclusiv sub pleoape) cu apa din abundenta pentru cel putin 15 minute. Indepartati lentilele de contact. Contactati imediat medicul.

In caz de contact cu pielea: Inlaturati imediat imbracamintea contaminata. Spalati temeinic partile afectate ale corpului cu apa din abundenta. Daca iritatia persista pe piele, contactati medicul. Spalati imbracamintea contaminata inainte de refolosire.

In caz de inhalare: Se va muta accidentatul la aer curat. Daca respiratia este neregulata sau oprita se va asigura respiratie artificiala. Asigurati-va ca accidentatul nu ii este frig si ca este relaxat. Contactati imediat medicul sau centrul de informare toxicologica.

In caz de inghitire: Se va apela imediat la medic unde se va arata aceasta eticheta sau ambalajul produsului. Nu se va provoca voma.
Sfat medical: Nu se cunoaste un antidot specific. Se va aplica tratament simptomatic.Masuri de prevenirea si stingerea incendiilor


Mijloace de stingere: incendii mici - utilizati apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, extinctor chimic uscat sau dioxid de carbon.
Mijloace de stingere: incendii mari - spuma rezistenta la alcool sau apa pulverizata.

Nu utilizati un jet continuu de apa, deoarece se poate imprastia si raspandi incendiul. Deoarece produsul contine componente organice combustibile, fumul rezultat din incendiu va fi dens si negru si va contine produsi periculosi de combustie.

O eventuala expunere la descompunerea produsilor poate consitui un real pericol pentru sanatate. Purtati imbracaminte de protectie completa si folositi un apart de respiratie autonom. Blocati accesul scurgerilor de produs catre canalizari sau cursuri de apa. Raciti containerele inchise si expuse la incendiu folosind apa pulverizata.Masuri de protectia mediului


Deoarece produsul este foarte toxic fata de organismele acvatice, in tehnologiile si in instructiunile de utilizare a produsului vor fi inscrise masurile obligatorii de respectat pentru protectia apelor, in conformitate cu dispozitiile legale:

Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata. Nu se va contamina apa pentru irigatii sau de uz menajer si nici elesteele, santurile, lacurile, sistemele de drenare etc., atunci cand se elimina resturile. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora.

A nu se imprastia prosului in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cea recomandata. Se va respecta o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata.Masuri in caz de deversari accidentale


In cazul unei imprastieri accidentale produsul se colecteaza utilizand material absorbant necombustibil (nisip, pamant, diatomita, etc.) se se transfera intr-un container special pana la distrugerea/neutralizarea conform dispozitiilor legale in vigoare. Daca produsul contamineaza rauri si lacuri sau canale de scurgere, informati autoritatile competente.Eliminarea ambalajelor goale


Dupa golire ambalajele se clatesc de trei ori cu apa, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA vor fi colectate gratuit prin centrele de colectarea SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.Conditii de manipulare, depozitare si transport


Produsul se depoziteaza in ambalajele originale, in incaperi uscate, racoroase, destinate in exclusivitate pesticidelor, protejate de actiunea directa a razelor solare si a caldurii excesive. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se iau obligatoriu toate masurile de protectie a muncii si P.S.I. Temperatura de depozitare intre 0°C si +35°C. Se va feri de inghet.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!