Erbicid Souverain OD 1L

nou
170,00 Lei
SOUVERAIN OD este un erbicid pe bază de nicosulfuron (familia chimică sulfoniluree) şi sulcotrione (familia chimică tricetone), care acţionează prin inhibarea HPPD (p-hidroxifenil dioxigenaza) pentru combaretea buruienilor anuale graminee și cu frunza lată. Acesta acţionează sistemic, fiind absorbit de plante prin frunze și rădăcină.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: MP000915 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

SOUVERAIN OD este un erbicid pe bază de nicosulfuron (familia chimică sulfoniluree) şi sulcotrione (familia chimică tricetone), care acţionează prin inhibarea HPPD (p-hidroxifenil dioxigenaza) pentru combaretea buruienilor anuale graminee și cu frunza lată. Acesta acţionează sistemic, fiind absorbit de plante prin frunze și rădăcină.

Nicosulfuronul acţionează în principal prin absorbţie la nivelul frunzelor, și într-o măsură mai mică prin intermediul rădăcinilor. Are o acţiune sistemică, fiind purtat de xilem și floem în părţile active ale plantei şi cauzând oprirea imediată a creșterii și distrugerea progresivă a buruienilor. Sulcotrione este absorbit în principal prin frunze, dar şi prin rădăcini. Substanţa este transmisă prin sevă și cauzează albirea și moartea buruienilor în decurs de 3-4 zile de la aplicare. Modul de acţiune a erbicidului prin rădăcini creşte în condiţii de umezeală. Combinaţia dintre cele două substanţe active permite produsului SOUVERAIN OD să controleze un spectru foarte larg de buruieni anuale cu frunza lată și graminee din cultura de porumb.Pentru o eficacitate optimă, aplicaţi atunci când buruienile se află în stadii incipiente de dezvoltare, în stadiu de creștere activă, pentru a favoriza absorbţia foliară a produsului 
SOUVERAIN OD se poate folosi în două moduri: – O singură aplicare postemergentă, începând de la stadiul de 2 frunze, la doza de maxim 2 l/ha. – Două aplicări fracţionate post-emergent: 1 l/ha începând de la stadiul de 2-3 frunze și o a doua aplicare la doza de 1l/ha când porumbul are 4-5 frunze.SOUVERAIN OD se aplică atunci când porumbul are între 2 și 9 frunze (BBCH 12-19), la o cultură aflată în creștere activă, în stare vegetativă bună. Nu trataţi culturile aflate în stare proastă, aflate în stres termic sau hidric, cu exces de apă sau pe temperaturi foarte ridicate.
Volumul de apă utilizat la aplicare: 150 – 300 l/ha.Este esenţial ca aplicarea să se realizeze printr-o pulverizare omogenă. Se recomandă utilizarea duzelor corespunzătoare presiunii de lucru și volumului de apă definit.Prepararea soluţiei de stropit:Umpleţi rezervorul cu ¾ din cantitatea de apă necesară. Porniţi sistemul de agitare și agitaţi bidonul de SOUVERAIN OD înainte să turnaţi în mod treptat cantitatea necesară, apoi completaţi cu apă până la atingerea volumului stabilit necesar. Ca parte a bunelor practici agricole, clătiţi de trei ori ambalajul produsului cu apă curată, și vărsaţi în rezervor. Lăsaţi sistemul de agitare în funcţiune până la finalul tratamentului, pentru a garanta omogenitatea soluţiei de stropit și pentru a obţine un tratament de calitate.Buruieni foarte sensibile: Abutilon theophrasti (ABUTH), Amaranthus retroflexus (AMARE), Ambrosia artemisiifolia (AMBEL), Capsella bursa-pastoris (CAPBP), Chenopodium album (CHEAL), Chenopodium polyspermum (CHEPO), Chenopodium sp. (1CHEG), Datura stramonium (DATST), Fumaria officinalis (FUMOF), Solanumnigrum (SOLNI), Anagallis arvensis (ANGAR), Stellaria media (STEME), Sinapis arvensis (SINAR), Rumex crispus (RUMCR), Viola tricolor (VIOTR), Raphanus raphanistrum (RAPRA), Galinsoga parviflora (GASPA), Sonchus oleraceus (SONOL), Lamium purpureum (LAMPU), Calystegia sepium (CAGSE), Matricaria recutita (MATCH), Polygonum persicaria (POLPE), Senecio vulgaris (SENVU), Spergula arvensis (SPRAR), Veronica persica (VERPE), Digitaria ischaenum (DIGIS), Avena fatua L. (AVEFA), Panicum miliaceum (PANMI), Echinochloa crus-galli (ECHCG), Poa annua (POAAN), Setaria sp. (1SETG), Setaria viridis (SETVI), Setaria verticillata (SETVE), Alopecurus myosuroides (ALOMY).Buruieni sensibile: Mercurialis annua (MERAN), Polygonum aviculare (POLAV), Digitaria sanguinalis (DIGSA), Sorghum halepense (SORHA).Buruieni moderat sensibile: Bidens tripartita (BIDTR), Polygonum aviculare (POLAV), Ranunculus arvensis (RANAR), Convolvulus arvensis (CONAR), Digitaria sanguinalis (DIGSA).Buruieni moderat tolerante: Lolium perenne (LOLPE), Portulaca oleracea (POROL), Fallopia convolvulus (POLCO).
Recomandări speciale:În cazul în care gama de buruieni este complexă și creșterea lor este eșalonată, optaţi pentru o aplicare fracţionată. În mod optim, tratamentul cu SOUVERAIN OD se realizează atunci când temperatura este între 15 și 25 °C, la o umiditate atmosferică de peste 60%, de preferat dimineaţa. Evitaţi aplicarea atunci când este posibilă apariţia ploii, și nu irigaţi timp de 2 ore după tratamentul cu SOUVERAIN OD.Evitaţi deriva produsului preparat pe culturile adiacente (altele decât cultura de porumb).Rezistenţa și eficacitatea la culturi au fost evaluate vizual în comparaţie cu martorii netrataţi.Performanţa SOUVERAIN OD a fost evaluată pentru o eficacitate și o toleranţă diferită la culturi.SOUVERAIN OD poate fi utilizat la porumb cultivat pentru cereale și însilozare, iar toate testele nu au arătat nici un fenomen de fitotoxicitate al culturii chiar și după 35-50 de zile după aplicarea erbicidului SOUVERAIN OD (2 l / ha).În culturile de porumb infestate cu buruieni, cum ar fi Amaranthus spp., Chenopodium spp. Polygonum spp., Solanum nigrum, Abuthilon theophrasti, Datura stramonium, Ambrosia artemisiifolia, s-a observant ca acestea sunt extrem de sensibile la Souverain OD, cu un nivel de control mai mare de 90%.De asemenea, și în cazul buruienilor monocotiledonate anuale ca Echinochloa spp., Setaria spp., Digitaria spp. și Sorghum halepense, tratamentul cu SOUVERAIN OD a obţinut un control bun. Rezultatele cele mai bune apar când tratamentul s-a efectuat până când buruienile au atins stadiul de 2-3 frunze.SOUVERAIN OD se poate aplicat în stadiul de creştere între 2 și 9 frunze ale porumbului, obţinând rezultate bune în combaterea buruienilor și fără efecte fitotoxice asupra culturii.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!