Erbicid Mistral Plus 1L

nou
185,00 Lei
Mistral Plus, erbicid pentru cultura Porumbului având în compoziţie un amestec de două substanţe active: nicosulfuron şi dicamba.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: MP000245 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Date tehnice Erbicid MISTRAL PLUS


• Substanțe active: 50 g/l (4,58% g/g) nicosulfuron, 220 g/l (20,1 % g/g) dicamba
• Formulare: dispersie în ulei (OD)
• Număr de omologare: 576PC20.11.2019

 

Omologări Erbicid MISTRAL PLUS


Porumb
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate, anuale şi perene
Doza: 0,8 l/ha
Nr. maxim de aplicări: 1 - Sol cu conţinut <10% în argilă

Porumb
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate, anuale şi perene
Doza: 0,8 - 1,2 l/ha
Nr. maxim de aplicări: 1 - Sol cu conţinut <10% în argilă

Porumb
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate, anuale şi perene
Doza: 1,2 l/ha
Nr. maxim de aplicări: 2 - Pe soluri cu conţinut în argilă >10% se poate aplica în doză divizată având două aplicări la doza de 0,6 l/ha; interval între tratamente - 7 - 15 zile

Porumb
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate, anuale şi perene
Doza: 1,2 l/ha
Nr. maxim de aplicări: 2 - Pe soluri cu conţinut în argilă >10% se poate aplica în doză divizată: prima aplicare la doza de 0.8 l/ha urmată de a doua aplicare la doza de 0,4 l/ha; interval între tratamente - 7 - 15 zile

 

Mod de acțiune Erbicid MISTRAL PLUS
 

Mistral Plus este un erbicid pentru cultura porumbului având în compoziţie un amestec de două substanţe active: nicosulfuron şi dicamba. Cele două substanţe active se completează reciproc pentru combaterea unui spectru larg de buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale şi perene.

Nicosulfuronul face parte din clasa sulfonilurea şi este inclus în formulare pentru controlul buruienilor monocotiledonate anuale și perene. La scurt timp după tratament, substanţa activă nicosulfuron este absorbită de frunze şi translocată în xilem şi floem către ţesuturile meristematice, cauzând inhibarea creşterii, decolorarea, necrozarea şi, în final, moartea plantelor ţintă. Inhibă activitatea enzimei ALS (acetolactat sinterază), rezultând întreruperea diviziunii celulare.

Dicamba face parte din clasa acizilor benzoici şi este prezent în formulare pentru controlul buruienilor dicotiledonate anuale şi perene incluzând şi buruienile problemă precum Convolvulus arvensis şi Cirsium arvense. Are acţiunea auxinică, legându-se de receptorii proteinelor de creştere a buruienilor şi blocând creşterea acestora. Principalele efecte ale substanţei active dicamba sunt: defolierea, distrugerea ţesuturilor de creştere, necroza sistemului radicular conducând la moartea buruienilor sensibile.

 

Mod de utilizare Erbicid MISTRAL PLUS
 

Momentul aplicarii, faza optima de aplicare in functie de stadiul de dezvoltare al porumbului este de la stadiul de 2 frunze (BBCH 12) pana la stadiul de 6 frunze (BBCH 16). Spectru de combatere: costrei din seminte si din rizomi, teisor, stir salbatic, iarba grasa, spanac salbatic, volbura, ciumafaie, ardeiul broastei, zarna, cornuti, meisor, iarba barboasa.
 

  • Porumbul pentru boabe sau furaj poate fi resemanat imediat in cazul compromiterii culturii tratate cu Mistral Plus, dupa efectuarea unei araturi adanci. Cerealele de toamna si rapita se pot semana in toamna, insa sfecla de zahar, sorgul si floarea soarelui se vor semana in primavara (la 1 an dupa aplicarea tratatmentului cu Mistral Plus), dupa efectuarea unei araturi adanci.


Volumul de apă: 100 - 400 litri/ha

 

Masuri de igiena si protectia muncii

 

  • Nu se vor inhala vaporii sau ceaţa de pulverizare formată în timpul tratamentului. Nu se vor consuma alimente sau lichide şi nu se va fuma în timpul lucrului. Se vor purta haine de protecţie (salopetă, jachetă, cizme şi mască). În timpul manipulării produsului concentrat, se vor purta mănuşi impermeabile, şort de cauciuc, vizieră sau ochelari de protecţie.

  • După lucru, se vor spăla hainele (separat de celelalte obişnuite) şi întreg corpul cu apă şi săpun. Produsul nu se va lăsa la îndemâna copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor şi altor persoane neautorizate şi în zonele de acces a animalelor. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, seminţele şi ambalajele acestora.

 

Alte restricții de utilizare


SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul său (a nu se curăţa echipamentele de aplicare în apropierea apelor de suprafaţă/ a se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri)!
SPe3 - Pentru protecţia organismelor acvatice respectaţi o zonă tampon netratată de 10 m până la apa de suprafaţă! Pentru protecţia plantelor ne-ţintă respectaţi o zonă tampon netratată de 10 m până la terenul necultivat!

 

Compatibilitate


Recomandăm a nu se aplica Mistral Plus în culturile unde au fost utilizate insecticide granulare la semănat din grupa carbamaţilor şi a organofosforicelor. În cazul în care s-au folosit insecticide foliare din grupa carbamaţilor şi a organofosforicelor, recomandăm aplicarea Mistral Plus la un interval minim de 7 zile. Nu este recomandată aplicarea Mistral Plus în combinaţie cu alte erbicide din grupa sulfonilurea.
 

Pregătirea soluției


Se umple rezervorul maşinii de stropit cu 1/4 - 1/3 cu apă, se porneşte agitarea. Se adaugă cantitatea de produs calculată şi cântărită, se completează cu restul de apă, având grijă ca sistemul de agitare să funcţioneze în tot acest timp. Produsul Mistral® Plus poate fi aplicat cu orice echipament terestru.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!