Erbicid Clean Up Gold 1L

nou
45,00 Lei
Clean Up Gold este un erbicid total ce controlează toate speciile de buruieni anuale şi perene răsărite.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: PM000745 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Compozitie:

Compozitie:  360 g/l glifosat
Formulare: concentrat solubil (SL)
Certificat de omologare: 695PC / 22.04.2021

CLEAN UP GOLD se prezintă sub formă concentrat solubil (SL), omogen, mobil, de culoare galben pai, fara miros, ce conţine 360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamină.

Mod de actiune: 

CLEAN UP GOLD este un erbicid foliar neselectiv, cu efect sistemic pentru combaterea buruienilor anuale şi perene. Plantele îl absorb exclusiv prin părţile lor verzi şi este distribuit în întreaga plantă. Această translocare realizează distrugerea părţilor subterane, persistente, ale buruienilor perene. În acelaşi timp, toate buruienile care au apărut din seminţe sunt distruse. Nu este absorbit de rădăcini şi nu afectează seminţele de buruieni.
 

Cultura si omologare:

Cultură

Buruienile combatute

Doza de utilizare (L de produs/ha) min/max

Momentul aplicarii

Cantitatea de apa/ha

Grâu, orz, ovăz, rapită, inul pentru sămânţă, mustar, mazăre, fasole în camp, sfeclă de zahăr, nap suedez, ceapă si praz

Buruieni anuale şi samulastra de cereale

1.5 l/ha

Se aplică preemergent

80-120 l/ha

Sparanghel

Buruieni anuale şi perene

1,5-4* L/ha

Se aplică preemergent

80-250 L/ha

Teren arabil – toate culturile

Buruieni anuale şi perene

1,5-4* L/ha

Se aplică inainte de însământare sau plantare

80-250 L/ha

Teren arabil – toate culturile

Distrugerea culturii şi buruienilor

1,5-4* L/ha

 

80-250 L/ha

Teren arabil temporar necultivat

Buruieni anuale şi perene

1,5-4* L/ha

 

80-250 L/ha

Teren nearabil (excluzând zonele utilizate de public sau grupuri de persoane vunerabile)

Buruieni anuale şi perene

4 L/ha

 

80-250 L/ha

Teren adiacent apei

Buruieni anuale şi perene

4 L/ha

 

80-250 L/ha

Teren arabil, miriste

Buruieni anuale şi perene

1,5-4* L/ha

Se aplică cel mai tarziu cu 2 zile inainte de insământare sau plantare

80-250 L/ha

Păsuni, fâneţe

Reînnoirea pâşunilor/ fâneţelor permanente

3-4* L/ha

Se aplicâ cel mai târziu cu 5 zile înainte de însămânţare

200-250
L/ha

Păduri

Buruieni anuale şi perene

3-4* L/ha

Se aplică după plantare

80-250 L/ha

Doza mică se aplică pentru buruienile anuale iar doza mare pentru buruienile perene)

Timp de pauză: 14 zile pentru rapiţă; 8 zile pentru muştar şi in; 7 zile pentru grâu, orz, ovăz, mazăre şi fasole.

Momentul aplicării

Erbicidul CLEAN UP GOLD, fiind un erbicid neselectiv, se aplică în vegetatie, când buruienile sunt răsărite si au foliajul suficient de dezvoltat. Buruienile dicotiledonate anuale trebuie sa aibă cel putin 2 frunze adevarate expandate si buruienile graminee anuale sa aibă cel putin 5 cm inaltime. Pirul târâtor (Elymus repens) est cel mai sensibil la erbicid in faza de infratire, care este in mod normal cand plantele au 5-6 frunze.
Buruienile dicotiledonate perene sunt sensibile la glifosat in timpul cresterii active, inainte si in stadiul de inflorire.
După aplicarea tratamentului trebuie să treacă o perioadă de minimum 6 ore (preferabil 24 de ore) fără precipitaţii sau irigaţii. Nu se vor erbicida buruienile afectate de seceta, Nu se va aplica tratamentul pe timp de vant sau pe vreme rece.
Numarul maxim de tratamente aplicate pe o cultură intr-un sezon este de 1 tratament.
CLEAN UP GOLD nu combate suficient de bine coada calului ( Equisetum arvense ) dintr-o singură aplicare. Se va astepta pana la distrugerea completă a buruienilor inainte de a cultiva terenul.

Aplicarea in preemergenta:
Aplicati produsul după insamantare si pană inainte de răsărirea culturii. Semintele trebuie sa fie acoperite cu un strat minim de pămant de 15 mm.

Grau, orz, ovăz
–    Aplicarea erbicidului se va face cu minim 72 de ore inainte de răsărirea culturii.

Rapita pentru ulei, in pentru sămanta, mustar, mazăre, fasole in camp, sfeclă de zahăr, nap suedez, ceapă si praz
–    Aplicarea tratamentului se va face in primele 48 de ore după insămantare.

Sparanghel
–    Se va aplica produsul inainte de răsărirea culturii. Mugurii de sparanghel trebuie sa fie acoperiti cu un strat de sol de minim 15 mm. Doza de aplicare este de 1.5 l/ha pentru buruienile anuale si de 4 L/ha pentru buruienile monocotiledonate perene.

Teren arabil, miriste
Doze de aplicare:
Buruieni anuale, samulastra de cereale: 1,5 L/ha. Efectuaţi cultivarea nu mai devreme de 24 de ore de la aplicare. Efectuaţi semănatul nu mai devreme de 48 de ore de la aplicare. In cazul buruienilor anuale, infestare redusă cu Elymus repens (pir târâtor) se va aplica o doză de 2 L/ha in 80-150 L apă /ha. La infestare medie cu Elymus repens (pir târâtor) se va aplica o doză de 3 L/ha iar la infestare puternică 4 L/ha. Pentru controlul buruienilor dicotiledonate perene se va aplica doza de 5 L/ha in 150-250 l apă/ha. Efectuaţi cultivarea nu mai devreme de 5 zile de la aplicare.

Pasuni, fanete
Aplicati produsul pentru eliminarea buruienilor anuale perene.
Doza de aplicare: Păsuni de 1-2 ani cu buruieni graminee anuale -3 L/ha , păsuni de 2-4 ani cu buruieni graminee perene – 4 L/ha. Cantitatea de apă recomandată a fi utilizată pe ha este de 200-250 litri.

Distrugerea culturilor, controlul buruienilor, aplicarea inainte de insamantare sau plantare
Aplicati erbicidul pe culturi care din diferite motive doriti sa le distrugeti (nu au reuşit să obţină randamentul sau calitatea necesară, au devenit nevandabile sau au fost deteriorate de grindină, etc.) sau inainte de insamantarea/ plantarea unei culturi.
Doze de aplicare:
Combatere buruieni anuale: 1,5 L/ha, in 80-125 l apă/ha, combatere buruieni perene -4 L/ha in 150-250 L apă/ha. Asteptati măcar 5 zile inainte de plantare sau insamantare.

Terenuri necultivate temporar
Doze de aplicare: Buruieni anuale -1,5 l/ha, in 80-125 L apă /ha; asteptati cel putin 24 de ore inainte de cultivarea terenului. La infestare medie cu Elymus repens (pir târâtor) se va aplica o doză de 3 L/ha iar la infestare puternică 4 L/ha utilizând 150-250 l apă /ha. Asteptati cel putin 5 zile până la cultivarea terenului.

Teren nearabil, excluzand zonele utilizate de public sau grupuri de persoane vulnerabile
Erbicidul este folosit pentru a elimina vegetaţia nedorită din jurul clădirilor fermei, pe poteci, trotuare, parcări, spaţii de depozitare, etc. Evitati contactul solutiei de stropit cu culturile înconjurătoare, peluzele, plantele decorative sau alte plante pe care nu doriti sa le distrugeti.

Teren adiacent apei
Produsul este folosit pentru a elimina vegetaţia nedorită din jurul cursurilor de apă, canalelor, rezervoarelor, iazurilor, etc. Se va evita ca driftul sa ajungă pe culturile adiacente.

Păduri
Distrugerea buruienilor după plantare (aplicare vizată)
Produsul poate fi utilizat pentru protecţia împotriva buruienilor din plantaţii, prin aplicarea orientată în jurul puieţilor. Aplicarea în timpul sezonului de vegetaţie este posibilă numai dacă exista o protectie pentru copaci, ceea ce va preveni contactul şi deteriorarea puieţilor. Doza utilizată este influentată de tipul şi înălţimea buruienilor, precum şi de gradul de infestare.
Aplicaţi 3-4 l / ha pe buruieni perene de natură erbacee.

Rotatia culturilor

Nu există restricţii la infiintarea culturilor ulterioare. Cu toate acestea, în cazul aplicării pe vegetaţie, pe scară largă (de exemplu, refacerea păşunilor permanente sau lichidarea vegetaţiei nedorite), se recomandă mai întâi netezirea sau îndepărtarea materialului vegetal mort înainte de însămânţarea sau plantarea ulterioară.

Pregătirea soluţiei de stropit

Turnati cantitatea recomandată de CLEAN UP GOLD in rezervor, deja umplut pe jumătate cu apă curată, in timp ce agitati. Completati rezervorul cu apă pană la nivelul necesar, continuand să agitati. Solutia se aplică in ziua preparării.

Aplicare cu pompa de spate

Adăugati cantitatea recomandată de CLEAN UP GOLD in rezervorul pompei de spate umplută cam o treime cu apă curată. Amestecaţi bine cu un băţ curat sau agitând rezervorul închis, până când amestecul preparat a fost corect amestecat. Umpleţi rezervorul cu apă curată la nivelul dorit şi amestecaţi bine înainte de utilizare. Aplicaţi amestecul preparat în aceeaşi zi.


Cultura succesiva

CLEAN UP GOLD nu are activitate reziduală in sol. Plantarea pomilor sau arborilor poate urma la cel putin 7 zile de la aplicarea erbicidului, dacă nu se impun alte restrictii. Alte culturi pot fi infiintate după uscarea buruienilor sau după prelucrarea solului. In conditii meteo normale, culturile succesive pot urma la 7 zile după tratament.
STRATEGIE IMPOTRIVA APARITIEI REZISTENTEI BURUIENILOR
Deşi acest risc este mic, plantele pot dezvolta rezistenţă la CLEAN UP GOLD. In mod natural, in cadrul populatiilor de buruieni pot apărea plante tolerante sau mai rezistente la anumite erbicide ceea ce poate conduce la o combatere redusă a acestora. Dupa modul de actiune, glifosatul este clasificat grupa G de catre Comitetul de actiune pentru rezistenta buruienilor ( HRAC).
O strategie pentru intarzierea aparitiei si gestionarea rezistentei la erbicide ar trebui adoptată pe baza nevoilor locale si a gestionării diversificate a buruienilor care include utilizarea corecta a erbicidelor, integrarea diferitelor mecanisme de actiune si/sau utilizarea altor practici culturale si mecanice si anume:
●    se vor respecta recomandările etichetei, in special pentru a vă asigura că tratamentul se efectuează in stadiul fenologic corect de crestere a buruienilor, in conditii climatice corespunzătoare si la doza corectă.
●    Implementarea măsurilor suplimentare de combatere a buruienilor
●    Minimizarea răspândirii buruienilor şi a seminţelor lor
●    Introducerea procedurilor de pulverizare adecvate care să maximizeze controlul buruienilor
●    Utilizarea de duze corecte care maximizează acoperirea buruienilor
●    Aplicarea exclusiv în condiţii meteorologice adecvate

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!