Durata de livrare: 1
• Substanță activă: 480 g/l bentazonă
• Formulare: Concentrat solubil
• Număr certificat omologare: 433PC/05.06.2018
• Erbicid standard pentru combaterea buruienilor în culturile de leguminoase.
• Folosire la numeroase culturi.
• Formulare îmbunătățită.
Cereale, porumb, cartof, amestec cereale - leguminoase
Agentul de daunare: Buruieni dicotiledonate
Doza: 2,0 l/ha
Se aplică în postemergența culturilor; buruieni în faza de 2-4 frunze (BBCH 12-14)
Trifoi, lucernă, amestec trifoi - graminee
Agentul de daunare: Buruieni dicotiledonate
Doza: 2,0 l/ha
Se aplică în postemergența culturilor; buruieni în faza de 2-4 frunze (BBCH 12-14)
Bob, soia, fasole, mazăre
Agentul de daunare: Buruieni dicotiledonate
Doza: 2,0 l/ha
Se aplică în postemergența culturilor; buruieni în faza de 2-4 frunze (BBCH 12-14)
Basagran SL este un erbicid pe bază de bentazonă, din grupa diazinelor. Basagran® SL are o acţiune de contact, cu impact asupra procesului de fotosinteză, fiind absorbit prin frunze și alte organe verzi. Efectul este vizibil după aproximativ 2 zile, manifestat prin îngălbenirea buruienilor sensibile și apoi necrozarea lor.
Basagran® SL este un erbicid cu aplicare în postemergența culturii. Buruienile trebuie să fie răsărite și să se afle în faza de 2-4 frunze, respectiv BBCH 12-14. Este recomandat ca tratamentul să se realizeze când temperatura aerului este mai mare de 15ºC și umiditatea aerului mai mare de 40%.
Se va evita efectuarea tratamentului în perioadele de stres ale buruienilor. Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor utilizate în mod obișnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.
Notă: Se va evita ca soluţia de stropit să ajungă pe alte suprafeţe sau culturi. Înainte de utilizare se recomandă consultarea producătorului soiului de cartof ce urmează a fi tratat, cu scopul de a evita eventualele fenomene de fitotoxicitate atunci când soiul este sensibil la substanța activă bentazonă.
Se umple rezervorul maşinii de erbicidat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.
Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor lichide, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.
Deşi Basagran SL poate fi amestecat direct în rezervor cu alte erbicide, este recomandat să se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi. Nu se recomandă amestecarea produsului cu îngrașăminte sau alte produse puternic acide.
Timp de pauză: Nu este necesar.
Număr maxim de tratamente: 1 tratament.
Utilajele se vor spăla cu jet de presiune, în zone special amenajate, prevăzute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spălare.
Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă sau pe alte culturi decât pe cele recomandate. Nu descărcaţi pe sol/în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere/ape de suprafaţă/ape subterane. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă.
Pentru protecția organismelor acvatice respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apele de suprafață.
SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul său. A nu se curăța echipamentul de aplicare în apropierea apelor de suprafață. A se evita contaminarea prin sistemel de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.
Pentru reducerea riscului de levigare și protejarea surselor de apă se va evita utilizarea produsului Basagran SL, în următoarele situații:
• pe solurile puțin adânci (adâncimea de arat maximă <35 cm) sau pe solurile bogate în piatră în stratul superior al solului (>10% din suprafaţa solului acoperită de pietre) în zonele carstice (cretă/calcar), soluri clasificate ca soluri rendzinice.
• pe solurile unde (cel puţin sezonier), nivelul apei subterane este la o adâncime mai mică de 1 m. De obicei, aceste condiţii pot fi întâlnite în văile râurilor şi în zonele joase.
• pe solurile cu un conţinut de materie organică mai mic de 1,7 %.
• pe câmpurile adiacente apelor de suprafață decât dacă între marginea câmpului și cursul de apă există o bandă de vegetație perenă cu lățimea de cel puțin 5 m.