Evalia 700ML

nou
135,00 Lei
Evalia 250 SC, fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa asupra agentilor patogeni in agricultura si horticultura.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: MP000972 Ai nevoie de ajutor? 0771 711 700
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Evalia 250 SC, fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa asupra agentilor patogeni in agricultura si horticultura.Omologari Fungicid EVALIA 250 SC

Floarea Soarelui
Boli combatute: Fainarea, Rugina, Septorioza, Fusarioza
Doza: 0.7l/ha
Timp de pauza: 35 zile

Grau
Boli combatute: Fainarea, Rugina, Septorioza, Fusarioza
Doza: 0.7l/ha
Timp de pauza: 35 zile

Orz de toamna si primavara
Boli combatute: Fainarea, Sfasierea frunzelor, Rugina, Arsura bruna, Fusarioza
Doza: 0.7l/ha
Timp de pauza: 35 zile

Rapita de toamna
Boli combatute: Putregaiul alb si cenusiu, Alternarioza
Doza: 0.7l/ha
Timp de pauza: 21 zile

Conopida, Brocoli
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 0.7l/ha
Timp de pauza: 14 zile

Fasole
Boli combatute: Antracnoza
Doza: 0.7l/ha

Cartof
Boli combatute: Putregaiul uscat al coletului
Doza: 0,3 l/ha
Timp de pauza: 7 zile

Cartof
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 0,5 l/ha
Timp de pauza: 7 zile

Porumb
Boli combatute: Patarea cenusie, Kabatiella
Doza: 0.7l/ha

Sparanghel
Boli combatute: Rugina
Doza: 0.7l/ha

Tomate spatii protejate
Boli combatute: Mana, Fainarea, Alternarioza
Doza: 50-80 ml/100 l apa
Timp de pauza: 3 zile

Mod de actiune Fungicid EVALIA 250 SC
Evalia 250 SC are actiune sistemica si actioneaza preventiv sau curativ, in functie de caz si este utilizat impotriva unui numar mare de boli fungice din diverse culturi agricole sau horticole.

Mod de utilizare Fungicid EVALIA 250 SC


Grau: Tratamentul se va aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii iar cultura este in faza de dezvoltare de la primul internod si pana la sfarsitul infloritului (BBCH 31-69). Se pot aplica 1-2 tratamente la interval de 14-28 de zile in functie de conditiile de vreme si de presiunea bolilor. Cantitate de solutie (produs + apa) recomandata a se utiliza pe un ha este cuprinsa intre 100 - 300 l. Doza maxima de produs care se va aplica pe un tratament este de 1 l/ha. Se vor aplica maxim 2 tratamente pe cultura pe un sezon de vegetatie.


Orz: Se vor aplica 1-2 tratamente in perioada cand plantele de cultura sunt in faza de dezvoltare de la primul internod pani la sfarsitul formarii spicului inflorescentei (BBCH 31-59), la interval de 12-21 zile intre tratamente, depinzand de conditiile de vreme si presiunea bolilor. Cantitate de solutie recomandata a se utiliza pe un ha de cultura va fi cuprinsa intre 100 - 300 l. Doza maxima de produs care se va aplica pe un tratament este de 1 l/ha.
Rapita: La rapita tratamentul se va aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii iar cultura este in faza de dezvoltare de inceputul infloritului si pana la sfarsitul infloritului (BBCH 61-69). Daca trebuie sa tratam numai Alternarioza, aplicarea tratamentului poate incepe cand plantele de rapita sunt intr-un stadiu mai tarziu al infloritului (BBCH 66-69).


Se va aplica numai un singur tratament/cultura/sezon folosind o cantitate de solutie/ha cuprinsa intre 100 - 500 litri in functie de inaltimea plantelor de cultura si densitatea acestora. Doza maxima de produs care se va aplica pe un tratament este de 1 l/ha.


Porumb: Tratamentul se va aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii iar cultura este in faza de dezvoltare de la cel de-al 9-lea nod pana spre sfarsitul maturitatii fiziologice cand boabele, contin cca 60 % substanta uscata ( BBCH 39-87). Se pot aplica 1-2 tratamente la interval de 21-42 de zile. Cantitatea de solutie recomandata a se utiliza pe un ha este cuprinsa intre 100 - 400 l. Doza maxima de produs care se va aplica pe un tratament este de 1 l/ha. Se vor aplica maxim 2 tratamente pe cultura pe un sezon de vegetatie.


Cartof: Atunci cand dorim sa tratam cultura impotriva alternariozei, tratamentul se va aplica in cultura de cartof cand primele simptome ale bolii sunt vizibile, iar faza de dezvoltare a culturii este de la inceputul incheierii randurilor (cand plantele se ating intre ele acoperind intervalul dintre randuri) si pana la momentul cand incepe fenomenul de ingalbenire a frunzelor (BBCH 31-91). Se pot aplica 2-3 tratamente la interval de 14-28 de zile in functie de conditiile de vreme si de presiunea bolii, alternativ utilizand fungicide cu mod de actiune diferit.


Se vor aplica maxim 3 tratamente pe cultura pe un sezon de vegetatie. Doza maxima de produs care se va aplica pe un tratament este de 0.5 l/ha. Cantitate de solutie recomandata a se utiliza pe un ha de cultura va fi cuprinsa intre 100 - 400 l. Pentru tratarea culturii impotriva rizoctoniozei se va folosi o doza de produs de 3 l/ha dizolvat intr-o cantitate de apa cuprinsa intre 100-300 l/ha si se va aplica pe tuberculii de cartof in brazda, o data cu operatiunea de plantare, cu ajutorul unui dispozitiv de spreiere special, montat pe masina de plantat tuberculi.


Trebuie utilizate doua duze de aplicare pe fiecare rand, una directionata spre locul unde tuberculii de cartof cad si cealalta duza indreptata spre solul care va acoperi tuberculii. Se aplica 1 singur tratament pe cultura pe sezon.


Sparanghel: La cultura de sparanghel se vor aplica max 2 tratamente pe cultura/sezon, la interval de 8-21 zile, dupa recoltare si inainte de incheierea sezonului de crestere. Doza maxima de produs care se va aplica pe un tratament este de 1 l/ha. Cantitate de solutie recomandata a se utiliza pe un ha de cultura va fi cuprinsa intre 600 - 800 l.


Fasole: Tratamentul se va aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii, de la stadiul de dezvoltare a ramificatiilor si pana cand 50 % dintre pastai au ajuns la lungimea tipica, iar pastaia a inceput sa se umple cu seminte (BBCH 21-75). Tratamentele se vor aplica la un interval de 10-14 zile, alternand cu fungicide care au un mod de actiune diferit. Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu EVALIA 250 SC pe cultura/sezon. Cantitatea de solutie utilizata la un tratament se recomanda a fi intre 200-600 l/ ha.


Conopida, brocoli: Se va aplica primul tratament preventiv, la inceputul dezvoltarii inflorescentei la conopida sau imediat dupa aparitia primelor simptome de boala; pentru cultura de brocoli tratmentul se va aplica de la inceputul fazei cand tulpina principala atinge 50 % din inaltimea tipica soiului si pana cand aceasta atinge 100 % inaltimea tipica soiului (BBCH 35-39).


Doza maxima recomandata a se utiliza la un singur tratament este de 1 l/ha. Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu Evalia 250 SC/cultura/sezon la un interval intre tratamente de 8-12 zile. Cantitatea de solutie recomandata a se aplica pe un ha este este cuprinsa intre 200-600 l.


Tomate (cultura in spatii protejate): Tratamentele se aplica incepand cu momentul cand inflorescenta incepe sa se dezvolte si pana cand 80 % dintre fructe au ajuns sa aiba culoarea tipica (BBCH 51-88). Se vor aplica maxim 3 tratamente, cu Evalia 250 SC, pe cultura intr-un sezon de crestere, la un interval de 8-12 zile intre tratamente, alternand fungide cu un mecanism diferit de actiune.


Cantitatea de solutie recomandata a se utiliza la un hectar este cuprinsa intre 600 - 1200 litri. Utilizati cantitatea necesara de apa, in functie de inaltimea plantelor si anume: Se vor utiliza 60 litri de solutie/1000 mp pentru tomatele care au pana la 50 cm inaltime, 90 l solutie/1000 mp cand tomatele au inaltimea cuprinsa intre 50 -125 cm si 120 l solutie/1000 mp cand plantele de tomate au peste 125 cm inaltime.

Compatibilitate
Inainte de amestecarea cu alte substante se va face in prealabil un test.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!